Celý objekt má za sebou již pestrou historii. V minulém století vystupoval jako známý hostinec U Hüblů, dále jako plzeňská pivnice Hostinec U Mádrů a po roce 1970 fungoval objekt jako Mikulovská vinárna, Ústečany známá pod názvem „Mikulda“. V posledních letech se jednalo o restauraci Na Rychtě, která si své jméno nese i pro současný pivovar a hotel. Nový Pivovar Hotel Na Rychtě funguje od října 2010 po více než roční rekonstrukci pod rukama zkušených architektů. Svou podobou a zaměřením navazuje na dlouholetou historii, ale tvoří i historii novou.
Pivovar svou výrobou otevřel novou historii ústeckého pivovarnictví. Pivo Na Rychtě vaří s láskou ústecký sládek Jaroslav Rottenborn , vše z výběrového českého sladu a chmele. Máte tak jedinečnou možnost pít pivo nepasterované a nefiltrované, vařené pouze z přírodních surovin. Na výběr je až 6 vlastních druhů včetně piva ochuceného s nejznámějším Mazlem nebo limitované edice. Po domluvě je možná i exkurzi do pivovaru.
Gastronomie a tím tedy jídelní lístek restaurace, je exkurzí do toho nejlepšího z historické české kuchyně v pojetí moderních gastronomických trendů. Pravidelně jsou do jídelního lístku každý půl rok zařazeny nové jídla a speciality. Denně máte na výběr i širokou nabídku kvalitního denního menu a snídaně. Posedět tak můžete v restauraci o kapacitě až 200 míst včetně nekuřáckého salonku a v létě na prostorné nehlučné zahrádce.
Pokud však hledáte i nocleh, plánujete v Ústí nad Labem obchodní schůzku nebo výlet do Českého středohoří, pak máte možnost ubytování v útulných pokojích hotelu. V nabídce je hotelové ubytování kategorie STANDARD*** v jednolůžkových a dvoulůžkových pokojích v celkové kapacitě 27 lůžek. Každý pokoj má své sociální zařízení, plazmovou TV i možnost zdarma připojení k internetu (WiFi). V hotelu je výtah a bezbariérový přístup. V ceně ubytování je snídaně i možnost čerpat neomezenou konzumaci piva po dobu pobytu.